Hawthorn Gallery House

residence

Hawthorn Gallery House

This project involves the renovation and extension of an existing weatherboard dwelling into a modern family residence in the leafy suburbs of Hawthorn, Victoria. Seventy7 Projects was engaged prior to commencement of construction to assist the architect and client with finalising the construction cost and provide input into alternative materials as cost saving measures for inclusion into the final design.
The Hawthorn Gallery House project:
  • retains much of the original weatherboard street-front facade with extension to the side, rear and first floor;
  • increases the existing living space from two bedrooms to three bedrooms and a study;
  • maximises natural light through floor to ceiling high windows, high wall and ceiling glazing and custom skylights;
  • includes a feature conical spiral stair case to the entrance with large opening to the living area;
  • pet glass tunnel connects the front yard to the backyard
  • feature timber batten facade with highlight polycarbonate cladding; and
  • maximises wall space for the clients extensive art works.

Architect:
Bagnoli Architects
Builder:
Seventy 7 Projects